• Verzamelen aan de bar
    Verzamelen aan de bar
  • Uitleg onder deskundige begeleiding
    Uitleg onder deskundige begeleiding
  • Samen aan de slag
    Samen aan de slag
  • Teambuilding in de keuken
    Teambuilding in de keuken
  • De voorbereiding voor het dessert
    De voorbereiding voor het dessert
  • Het opmaken van het dessert
    Het opmaken van het dessert
  • Serveren en dineren
    Serveren en dineren

Voedselallergieën en –intoleranties…

Er wordt veel over geschreven de laatste tijd alsof het de nieuwste trend zou zijn. Je zal het maar hebben!

Je hebt een intolerantie opgebouwd of je krijgt allergische reacties bij het eten van tarweproducten en lactose (melksuiker of melkeiwit) uit koemelk.

Stel je voor, je kunt geen gewone boterhammen met hagelslag meer eten, geen kaas, geen melk, geen pasta's enzovoorts. Het kan ook nog zo zijn dat je daarnaast geen ei, noten, suiker of gist verdraagt. De eerste reacties zijn: Dan blijft er weinig over! Wat mag je dan nog wel?!

 

Gluten- en lactosevrij bakken

Een workshop voor mensen met een intolerantie voor gluten en/of lactose of een allergie. Als je hier mee te maken krijgt, is het fijn dat er voor iedereen wat "lekkers" in huis is.

Misschien is het niet voor jezelf maar wil je het maken voor een kind, familie, vrienden of ben je gewoon geïnteresseerd in gezondere lekkernijen! 

Glutenvrij bakken met diverse soorten meel als rijstmeel, maïsmeel, quinoameel en amandelmeel.

Lactosevrij waar de melk en slagroom is vervangen door sojamelk/slagroom, amandelmelk, rijstmelk, kokosmelk en de boter door lactosevrije boter of kokosvet.

Al de bakrecepten zijn ook nog eens zonder geraffineerde suiker maar met gezonde, natuurlijke suikers zoals dadel, banaan, honing, palmsuiker, agavesiroop etc.

Wat gaan we maken? Dagelijkse bekende producten worden vervangen voor een alternatief en daarnaast andere zoetigheden. Ontbijtkoek, eierenkoek, bananenbrood,

kwarkbol, wortelcake, power reep, vruchtenbrood, bavaroisgebakje, appeltaartje en chocolade........

De workshop

De workshop duurt +/- 4 uur .

Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, naar de keuken en daar krijg je uitleg over de recepten en producten. We maken groepjes en gaan aan de slag, alle recepten gaan we maken. Na afloop proeven van wat we gemaakt hebben en voor thuis neem je nog een box mee om verder te smullen.

Kosten € 39,50 incl. koffie/thee, water. Andere consumpties worden extra in rekening gebracht.

 

Gluten- en lactosevrij ontbijten

Wilt u zelf gewoon (weer) lekker kunnen ontbijten of leren hoe u iets lekkers voor uw gasten of gezin kunt maken zonder gluten/lactose? Geef u op voor deze workshop!

Wat gaan we maken? Diverse lekkere dingen om de dag mee te beginnen, die goed passen in een gluten-, lactosevrij dieet.

Kosten €35,00 per persoon inclusief koffie/thee/water. Andere consumpties worden extra in rekening gebracht.

 

 

Gluten- en lactosevrije appelgebak en pannenkoeken

Een dagje/weekendje weg met uw partner of gezin, stedentrip, naar de kust, gezellig winkelen met een vriendin… op een terrasje een kopje koffie drinken met appeltaart erbij is dan heel normaal. Een lekkere pannenkoek voor de kinderen erbij... Wilt u iets lekkers bij de koffie presenteren, de kinderen trakteren, zonder gluten of lactose? Probeer de appeltaart, appelcake en (appel)pannenkoek van Geo's Bakery Glutenfree. Zie de prijslijst elders op deze website. 

 

Gluten- en lactosevrije oliebollen (alleen te verkrijgen eind december)

Een gezellige oudejaarsavond vier je uiteraard met oliebollen.

Voor mensen met een gluten- en lactose intolerantie of –allergie zijn de feestdagen een uitdaging… Iets wat voor iedereen gewoon lekker is, bezorgt hen absoluut geen ‘’gelukkig Nieuwjaar’’! Speciaal voor hen heb ik een oliebol ontwikkeld, eentje die net zo smaakt als de gewone, maar dan zonder gluten en lactose. (Overigens ook heerlijk voor mensen zonder dieet). Vooraf te bestellen en niet te versmaden bij de jaarwisseling!

De winkelwagen is leeg

Copyright © - De Witte Lelie | Sitemap