• Uitleg onder deskundige begeleiding
    Uitleg onder deskundige begeleiding
  • Samen aan de slag
    Samen aan de slag
  • De voorbereiding voor het dessert
    De voorbereiding voor het dessert
  • De witte Lelie
    De witte Lelie
  • De witte Lelie
    De witte Lelie
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Proeven...
    Proeven...
  • Serveren en dineren
    Serveren en dineren
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Teambuilding in de keuken
    Teambuilding in de keuken
  • Het opmaken van het dessert
    Het opmaken van het dessert
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Verzamelen aan de bar
    Verzamelen aan de bar
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie

"Kooklessen voor beginners"  bestaat uit een serie van 10 kookavonden.

Deelnemen aan minder dan 10 lessen is uiteraard ook mogelijk. Meld je dan aan voor de lessen die je wilt volgen.

Lestijd 19.00-22.00/22.30 uur

Handigheidjes in de keuken, van het snipperen van een ui tot aan vis fileren, vleesbereidingen

en nuttige informatie... Leer nu de kneepjes van het vak van een professionele kok!

Deze 10-delige kookcursus is speciaal bestemd voor degenen die

de grondbeginselen van het koken onder de knie willen krijgen.

Aan de hand van de in deze cursus aangeleerde technieken zijn de kennis en vaardigheden verder uit te breiden door zelf in de keuken te experimenteren of door aan te sluiten bij één van onze vaste kookgroepen.

Behandeld worden kooktechnieken, snijdtechnieken, productkennis en diverse bereidingen.

De recepten worden vooraf gemaild en per lesavond wordt 1 thema behandeld zodat alles duidelijk en overzichtelijk blijft.

Naar aanleiding van dit thema worden diverse variaties gemaakt.

Na afloop eten we de bereide gerechten op en/of neem je het mee naar huis.

Programma:

-         Snijdtechnieken

Verschillende snijdtechnieken zoals Julienne, Brunoise en het blancheren van producten (van de gesneden producten maken we soep en salade).

-         Bouillons en gebonden soepen

Het trekken van bouillons, het maken van  heldere en gebonden soepen.

-         Aardappel- en groentebereidingen (deel 1)
Wat je allemaal niet met een aardappel kunt doen! Duchesse aardappel, Dauphin aardappel, pureesoorten, Roseval uit de oven. Groenten blancheren, stomen, roosteren, smoren, stoven, wokken, gratineren enz.

-         Aardappel- en groentebereidingen (deel 2)

Vervolg op de vorige les.

-         Pasta- en rijstbereidingen

-         Schaal- en schelpdieren

-         Visbereidingen

-         Vleesbereidingen

-         Desserts

-         Koken voor de partners…

Op deze laatste avond koken we een samengesteld menu met gebruik van alle technieken

       die we afgelopen jaar geleerd hebben.

Betalingsvoorwaarden: €49,00 per les inclusief drinken, lesmateriaal en recepten. Het lesgeld dient per 3 keer van tevoren overgemaakt te worden. Afmelden minimaal 1 week van tevoren, dan wordt het volledige bedrag verrekend.

Een nieuwe serie lessen is gestart in oktober 2017, aanmelden is nog mogelijk.

De winkelwagen is leeg

Copyright © - De Witte Lelie | Sitemap