• Samen aan de slag
    Samen aan de slag
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Teambuilding in de keuken
    Teambuilding in de keuken
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • De witte Lelie
    De witte Lelie
  • De witte Lelie
    De witte Lelie
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Serveren en dineren
    Serveren en dineren
  • Het opmaken van het dessert
    Het opmaken van het dessert
  • De voorbereiding voor het dessert
    De voorbereiding voor het dessert
  • Verzamelen aan de bar
    Verzamelen aan de bar
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Uitleg onder deskundige begeleiding
    Uitleg onder deskundige begeleiding
  • Proeven...
    Proeven...
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie

Opwarmtips Kersttraiteurie 2017

Voor u aan het diner begint: aardappelen en groenten alvast uit de koelkast zetten!

 

Amuse: Kant en klaar, u kunt het presenteren op uw eigen servies.

Brood:

Ca. 10 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 190° C.

Doe dit niet eerder dan een 1 uur voor u begint met het diner (!) dan blijft het nog lekker krokant.

Voorgerechten: Het kleine bordje kunt u zetten op uw eigen onderbord waarop u een mooie servet heeft gelegd.

Visdrieluikje:

Gerookte makreel eventueel in een lauwe oven nog even licht verwarmen.

Carpacciobonbon:

Met de (pipet) truffeldressing kunt u (aan tafel) zèlf de sla in de bonbon op smaak brengen.

Kreeftensoep:

De soep in een pan aan de kook brengen, af en toe roeren.

Tip: De oven is misschien nog warm van het brood afbakken of is voorverwarmd voor het hoofdgerecht. Dan het liefst de soepkopjes/borden een paar minuten voorverwarmen, bijvoorbeeld in deze warme oven.

Daarna: Verdeel de kreeft/garnalen in kopjes, soepborden of whiskyglazen.

De warme soep in het kopje/bord schenken, schepje room erop.

Beetje bieslook op de room strooien.

Bospaddenstoelensoep:

De soep aan de kook brengen, af en toe roeren

De kopjes/borden voorverwarmen (zie bij Kreeftensoep)

Daarna: Verdeel de paddenstoelen over de kopjes, soepborden of whiskyglazen.

De warme soep in het kopje/bord schenken, schepje room erop.

Beetje kervel op de room strooien.

Pompoensoep:

De soep aan de kook brengen, af en toe roeren.

De kopjes/borden voorverwarmen (zie bij Kreeftensoep)

Leg op de crostini de rilette, zet daartegenaan en tussen de appel en walnoten en takjes kervel

De warme soep in het kopje/bord schenken,schepje room en kruiden er op en leg de crostini ernaast op een bordje of op het kopje.

Hertenbiefstuk:

Voordat u aan het diner begint (een uur van tevoren):

de deksel van de bak vlees halen en uit de koelkast zetten, het vlees kan zo op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op een temperatuur van

150° C en zet het vlees met de bak erin, dan duurt het maximaal 10 minuten, let op dat het vlees niet te lang in de oven staat en check het tussendoor. De oven lager zetten kan ook maar dan moet het vlees er langer in staan. Niet iedere oven is hetzelfde dus is het moeilijk te zeggen hoelang ze precies in de oven moeten. Bij twijfel één stukje vlees insnijden om te kijken hoe rosé het vlees is.

Heeft u een kerntemperatuurmeter: dan in 1 stuk vlees de meter steken en tot 55° C kerntemperatuur laten garen. U kunt 1 biefstukje een beetje insnijden om te kijken hoe gaar (rosé) hij is. De biefstukjes  garen ook nog een beetje door als het vlees op het aanrecht ligt te wachten voordat u het op het bord legt(!) (afdekken met aluminiumfolie). Het vlees trancheren (een keer doorsnijden is niet noodzakelijk maar wel voor een mooie presentatie) snijden voordat u het op het bord legt.

Hertenhamburger: met het hertenbiefstukje door laten garen in de oven

Hertenstoofvlees: opwarmen in de saus in magnetron of pan af en toe omroeren

Varkenshaasmedaillon: Is dezelfde bereiding als hertenbiefstuk.

Varkenskoontje: opwarmen in de saus in de magnetron of pan af en toe omroeren

Scholfilet met tuinkruidenkorstje: in de oven op 180 graden, ongeveer 10 minuten, tussendoor checken.

Witte wijnsaus: Terwijl de vis in de oven staat, kunt u de saus in een pannetje of in de magnetron opwarmen.

Aardappelgratin:

Deze kunnen in de magnetron opgewarmd worden en evt. daarna in de oven bij het vlees gezet worden, afgedekt met aluminiumfolie.

Gebruikt u vooraf geen magnetron, dan de gratin zeker eerder dan het vlees in de oven zetten, dan kan het tegelijkertijd klaar zijn.

Leg de aardappelgratin op het bord achter het vlees, daarachter of ernaast het appeltje leg het bundeltje haricots verts schuin over de gratin.

Haricots verts:

In een magnetron het bakje zetten en in 2-3 minuten verwarmen, afhankelijk van uw magnetron en de hoeveelheid. Voel even of het warm genoeg is, anders nog iets langer.

Daarna het deksel dicht laten totdat u de borden gaat opmaken.

Rode koolappeltje:

Het appeltje even in de magnetron voorverwarmen en daarna evt. in de oven zetten of, als er geen ruimte is in de oven, alleen in de magnetron voor 2-3 minuten.

Voel even of het warm genoeg is, anders nog iets langer.

Op het bord: doe een schepje Cranberrycompote onder het ''dekseltje'' van de appel, of leg een schepje Cranberry naast het appeltje op het bord. 

Vergeten groenten:

De groenten in de metalen schaal laten zitten, zonder deksel, en eerder dan het vlees al in de oven zetten.

Eerst even in de magnetron opwarmen (niet in metalen bakje!) of in een bakpan kan ook (dan wel wat olie/boter toevoegen).

Pastinaakpuree: Opwarmen in de magnetron, laat de deksel zolang mogelijk dicht.

Spitskoolrolletje: Opwarmen in de magnetron, laat de deksel zolang mogelijk dicht.

Dessert:

Knip van het slagroom spuitzakje een stukje eraf zodaf je mooie bolletjes slagroom kunt spuiten, lukt dit niet dan er nog een randje vanaf knippen.

Haal de karamelparfait uit de vriezer en haal het plastic randje eraf. Zet de parfait op het bord. Spuit en bolletje slagroom op de parfait.  Met een koffielepeltje een schepje karamelsaus (1 per persoon!) pakken.Laat de saus zigzaggend over en naast de parfait lopen. Doe dit met een snelle beweging zodat je fijne streepjes krijgt. met 2 handen op de slagroom de nougatine/fudge stukjes op de slagroom plakkken/licht drukken.

Zet het glaasje met de bosvruchtenmousse op het bord spuit er een bolletje slagroom op en plaats een frambozenkletskop achterin in het glaasje.

Haal van het chocoladetaartje het plastic randje eraf. Zet op het bord een bord, schep ernaast een schepje chocoladecrumble, leg op de mousse een stukje  sponge-cake en steek er schuin een plakje chocolade in, chocoladesaus er omheen druppelen.

Haal de frambozenparfait uit de vriezer en haal het plastic eraf. Zet de parfait op het bord. Druppel de frambozensaus er omheen.

Spuit op de parfait een bolletje slagroom. Decoreer op de slagroom met de amarettini, merengueballetjes.

We wensen u veel succes en eet smakelijk!

De winkelwagen is leeg

Copyright © - De Witte Lelie | Sitemap