• Samen aan de slag
    Samen aan de slag
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • De witte Lelie
    De witte Lelie
  • Serveren en dineren
    Serveren en dineren
  • Verzamelen aan de bar
    Verzamelen aan de bar
  • Proeven...
    Proeven...
  • De voorbereiding voor het dessert
    De voorbereiding voor het dessert
  • De witte Lelie
    De witte Lelie
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Uitleg onder deskundige begeleiding
    Uitleg onder deskundige begeleiding
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Teambuilding in de keuken
    Teambuilding in de keuken
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • De Witte Lelie
    De Witte Lelie
  • Het opmaken van het dessert
    Het opmaken van het dessert

Opwarmtips Kerst traiteurie 2018

Voor u aan het diner begint (een uur van tevoren):

Aardappelen, groenten, vlees alvast uit de koelkast zetten zodat het op kamertemperatuur kan komen.

Amuse: Kant en klaar, u kunt het presenteren op uw eigen servies.

Brood: Ca. 10 minuten afbakken in voorverwarmde oven op 190° C.

Doe dit niet eerder dan een 1 uur voor u begint met het diner (!) dan blijft het nog lekker krokant.

Voorgerechten: Het kleine bordje kunt u evt. zetten op uw eigen onderbord waarop u een mooie servet heeft gelegd.

Vispalet: Huisgerookte makreel evt. in een lauwe oven

nog even licht verwarmen.

Carpacciobonbon: Met de pipet truffeldressing kunt u (aan tafel) zèlf de sla in de bonbon op smaak brengen.

Kreeftenbisque:

De soep in een pan aan de kook brengen, af en toe roeren.

Tip: De oven is misschien nog warm van het brood afbakken of is voorverwarmd voor het hoofdgerecht. Dan de soepkopjes/borden een paar minuten voorverwarmen, bijvoorbeeld in deze warme oven.

Daarna: Verdeel de schaaldierenmix in kopjes, soepborden of whiskyglazen.

De warme soep in het kopje/bord schenken, schepje room erop.

Beetje tuinkruiden op de room strooien.

Bospaddenstoelensoep:

De soep aan de kook brengen, af en toe roeren. De kopjes/borden voorverwarmen (zie bij Kreeftenbisque). Daarna: Verdeel de paddenstoelen over de kopjes, soepborden of whiskyglazen. De warme soep in het kopje/bord schenken, schepje room erop. Tuinkruiden op de room strooien.

Hertenkoontje: Opwarmen in de magnetron of pan.

Scholfilet met tuinkruidenkorstje: in de oven op 150 graden, 10 minuten.

Landhoen: zelfde als Scholfilet

Hertenbiefstuk:

Verwarm de oven voor op een temperatuur van150° C en zet het vlees met de bak erin, dan duurt het ca 10 minuten. De oven lager zetten kan ook maar dan moet het vlees er langer in staan. Niet iedere oven is hetzelfde dus is het moeilijk te zeggen hoelang ze precies in de oven moeten. Heeft u een kerntemperatuurmeter: dan in 1 stuk vlees de meter steken en tot 55° C kerntemperatuur laten garen. U kunt 1 biefstukje een beetje insnijden om te kijken hoe gaar (rosé) hij is. De biefstukken garen ook nog een beetje door als het vlees op het aanrecht ligt te wachten voordat u het op het bord legt(!) (afdekken met aluminiumfolie). Het vlees trancheren (niet noodzakelijk maar wel voor een mooie presentatie) oftewel in 3/4 plakken snijden voordat u het op het bord legt.

Sauzen: Terwijl het vlees of vis in de oven staat, kunt u de saus in een pannetje of in de magnetron opwarmen.

Aardappelmousseline:

Deze kunnen in de magnetron opgewarmd worden en daarna in de oven bij het vlees gezet worden.

Leg de aardappelmousseline op het bord achter het vlees, daarnaast de rode kool en leg het bundeltje haricots verts schuin op het bord.

Haricots verts/spitskoolrolletje/rode kool:

In een magnetron het bakje zetten en in 2-3 minuten verwarmen, afhankelijk van uw magnetron en de hoeveelheid. Voel even of het warm genoeg is, anders nog iets langer. Daarna het deksel dicht laten totdat u de borden gaat opmaken. Blokjes rode kool voorzichtig met een vork eronder op het bord plaatsen.

Vergeten groenten:

De groenten in de schaal laten zitten, zonder deksel, en tegelijk met het vlees in de oven zetten. Eerst even in de magnetron opwarmen of in een bakpan kan ook (dan wel wat olie/boter toevoegen).

Dessert:

Haal de karamelparfait uit de vriezer en haal het plastic eraf. Zet de parfait op het bord. Knip van de spuit zak +/- 3 cm van de punt af.

Spuit op de parfait een mooie bol, leg daarop met 2 handen de gekarameliseerde nootjes/fudge op de slagroom.

Met een koffielepeltje een schepje karamelsaus (1 per persoon!)pakken. Laat de saus zigzaggend over en naast de parfait lopen. Doe dit met een snelle beweging zodat je fijne streepjes krijgt.

Zet met een lepeltje chocoladesaus streepjes op het bord en zet daar de chocolademousse op het plaats daarop de parel, het chocoplakje schuin erop. Decoreer met de chocoladecrumble rondom.

Zet de bosvruchtenbavarois op het bord, leg er 1 eetlepel compote op en laat het er langs lopen, plaats de spongecake bovenop de bavarois.

We wensen u veel succes en eet smakelijk!

De winkelwagen is leeg

Copyright © - De Witte Lelie | Sitemap